Skip to main content

Iets over mezelf

Mara Leiblum

Van jongs af aan heb ik een grote passie voor beweging en dans gehad. Gedurende de jaren heb ik verschillende vormen van dans beoefend waaronder modern, improvisatie, dansexpressie, freestyle jazz, tango, zumba en afrikaanse dans. Na een studie Orthopedagogiek (HvA) en jarenlang gewerkt te hebben als pedagogisch medewerkster met (jonge) kinderen in de reguliere en speciale zorgsector ben ik mij steeds meer gaan bekwamen in creatieve dans voor kinderen. Ook op bewegingstherapeutisch vlak. Dit door het geven van lessen dansexpressie en door het volgen van opleidingen en cursussen waaronder: “dansen met peuters” (L.C.M.O), bewegingstherapie voor kinderen (le bon depart), bewegingsexpressie therapie cursus Hogeschool Fontys, Bewegingspedagogiek volgens V. Sherborne, kinderdans 1 & 2, Dansimprovisatie voor kinderen en kleuterdans aan de Theaterschool Amsterdam en de opleiding tot Schrijfdansdocent. Op het gebied van Yoga heb ik de opleiding Kinderyoga (KidsYoga.nl) gedaan, bijscholing tieneryoga gevolgd & Yogatherapie voor kinderen met een hulpvraag (Yoga for the special child© basic & 1) Ik geef combinatielessen yoga & dans voor kinderen en heb een speciaal lesprogramma voor de onderbouw ontwikkeld (in overeenstemming met het piramide leermethode). Deze combinatie werkt goed en biedt kinderen naast de dynamiek van dans ook ruimte voor rust, inzicht en concentratie.

 

Ik blijf me ontwikkelen door het lesgeven, het volgen van verdere bijscholing en het uitwisselen van informatie en ervaringen met andere docenten. Al zo’n 25 jaar geef ik nu met erg veel plezier peuter-, kleuter-, en kinderdansexpressie en dansyoga op onder meer kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, bso’s en in het regulier & speciaal basisonderwijs. Daarnaast heb ik ook 2 jaar als consulente dans gewerkt waardoor ik de gelegenheid heb gehad dans in de breedste zin van het woord te promoten in het basisonderwijs en nieuwe projecten te ontwikkelen. Werken met kinderen – mijn liefde voor creatieve dans, yoga en beweging kunnen overdragen aan kinderen op hun niveau- is voor mij een van de leukste dingen die er zijn! Dit werk combineer ik met een andere passie, namelijk vormgeven, animeren en illustreren zie: www.artfun4you.nl

In 2019 is mijn eerste kinderyoga spel, doe en kleurboek “Krul als een cobra” uitgegeven door Panta Rhei, waar  zeer veel tips, oefeningen en spelletjes voor kinderen in staan met meer dan 200 illustraties van eigen hand. Heel bruikbaar voor iedereen die met kinderen werkt en voor de kinderen zelf . Momenteel werk ik aan een aantal prentenboeken naast het lesgeven. Ik geef lessen in de regio Haarlem, Amsterdam en wijde omstreken.