Home peuters Groep1-8 Yoga Foto Docent Studio

Onderbouw; Dansprojecten voor groep 1 & 2

Alle dansprojecten zijn toegespitst op de verschillende groepen in het regulier en speciaal basisonderwijs waarbij er uitgegaan wordt van de mogelijkheden en leefwereld van de kinderen. Kosten op aanvraag.

Hoera, Molletje kan dansen!
Dit lespakket bestaat uit lessen dansexpressie naar aanleiding van een grappig verhaal waar diverse dieren in voorkomen met als hoofdpersoon de Mol. Mol wil leren dansen, en gaat op zoek naar dierenvrienden die het hem kunnen leren...Het is een beeldend verhaal, en er wordt gewerkt aan korte "dansjes" die aan het eind van deze cursus evt. getoond kunnen worden in een slotpresentatie (bijvoorbeeld aan een andere groep). De cursus bestaat uit 5 lessen (bij het werken naar een presentatie 6) .

Gerard de Giraf
Dit is een workshop gebaseerd op het verhaal van Gerard de Giraf. Het fraaie prentenboek van Gerard de Giraf die niet kan dansen wordt voorgelezen en aan de hand hiervan wordt de dansles gegeven. Gerard groeit van onzeker en trillend op zijn benen uit tot een super danser zodra hij zijn zelfvertrouwen hervindt. Wij gaan op speelse wijze met het verhaalthema aan de slag. Een heel leuke combinatie, waar u zelf na afloop van de dansles ook op beeldende wijze verder mee aan de slag kunt. Deze workshop bestaat uit 2 lessen van een uur.

De poppen aan het dansen...
Wij gaan met, en naar aanleiding van verschillende soorten poppen dansen. Hoe danst een robot, lappenpop of drukpoppetje? De laatste les dansen we allemaal op het grote poppenfeest... Ik maak gebruik van beeldmateriaal en verhaaltjes ter ondersteuning van de lessen. Dit thema is erg leuk om verder uit te werken in beeldende activiteiten! Het cursuspakket bestaat uit 3 lessen.

Volgende pagina >>

onderbouw | middenbouw | bovenbouw